Авиационен Център Долна Баня:

in Home

Летище „Долна баня”е първото частно сертифицирано летище в България.

ATO RATAN - Летище Долна Баня има привилегията да предоставя част от FCL обучителни курсове съгласно одобрен номер на сертификат за организация на обучение BG / ATO-009 от БЪЛГАРСКАТА ГРАЖДАНСКА АВИАЦИОННА АДМИНИСТРАЦИЯ.

ATO RATAN работи извън летището в Долна баня. Летището е оборудвано с асфалтова писта, контролна кула, хангари и комуникационни съоръжения. Намира се в близост до градовете София и Пловдив. Климатът е мек, континентален. Теренът е равен, заобиколен от планини.
ATO RATAN има целогодишни дейности, поддържани от квалифициран персонал.
Теоретичният учебен център разполага с цялото необходимо оборудване за извършване на високо ниво на образование и обучение.
Курсистите от ATO RATAN имат възможност да планират курсовете си според предпочитанията си.
Полетното и наземното обучение се улеснява от висококвалифицирани инструктори с дълъг опит във военната и гражданската авиация. Всеки курсист получава лично внимание и обучението се коригира според индивидуалното му ниво на знания, умения и резултати, за да постигне най-добри резултати и да изпълни целите на обучението.
Самолетите, управлявани от ATO RATAN, са регистрирани от BG CAA. Те са сертифицирани и оборудвани с EASA според изискванията на програмите за летателно обучение.

Разположено е в китна долина по горното течение на река Марица, между градовете Долна баня и Костенец. Районът изобилства с минерални извори, в близост до курорта Боровец. В района на летището се намират няколко престижни вилни селища, мотел и голф-клуб. Близостта на високата Рила планина, мекият климат и отлично развитата инфраструктура на района предоставят прекрасна възможност за целогодишен отдих, спорт и туризъм. Наличието на плувен басейн, бар, барбекю и прохладата на река Марица способстват престоят Ви да бъде още по-приятен.