Представител на Tecnam
tecnam

Ратан ООД е официален представител на италианската фирма Tecnam, която е водеща компания, специализирана в производството на леки и ултралеки самолети.

Самолетите на Tecnam са едни от най-добрите в класа си, притежават отлични аеродинамични характеристики и летателни качества и в същото време са непретенциозни и търпящи грешки в техниката на пилотиране.

Самолетите са с двигатели Rotax – много надеждни и икономични.

Фактори за избор на самолет

Покупката на самолет следва да се основава на задълбочено проучване и достатъчна авиационна култура. В тази връзка факторите, които трябва да бъдат отчетени при избора на самолет най-общо могат да бъдат:

  • Опит на компанията производител в производството на самолети

Сегашната "S.r.l. Costruzioni Aeronautiche Tecnam "е основана през 1986 г. от проф. Луиджи Паскале в Капуа, Италия. Професорът и семейството му се занимават с проектирането на самолети от 1948 г. насам, включително най-известните, Partenavia р68.

  • Стабилност и растеж на компанията производител

Tecnam предлага и произвежда самолети както за Европа, така и за САЩ и Канада. Производствените бази на компанията разполагат с най-модерно оборудване.

  • Техническо обслужване

Tecnam осигурява непрекъснати курсове на обучение за техническия състав и своевременно изпраща необходимата техническа информация и документи, касаещи техническото обслужване на ВС на компаниите, които експлоатират и/или обслужват техни самолети.

Ратан ООД разполага със сертифицирана база за техническо обслужване на самолети Tecnam на територията на собственото си летище Долна баня. Това значително пести време и намалява разходите за техническо обслужване на собствениците на самолети Tecnam.

  • Разнообразие и възможности на ВС

Tecnam предлага изключително богата гама от типове самолети в клас много лети и леки самолети, еднодвигателни и двудвигателни самолети с възможност за избор при определяне на оборудването на ВС.

  • Икономичност в разхода на гориво и резервни части

Самолетите на Tecnam са снабдени с двигатели Rotax, 100кс, които имат среден разход на гориво между 15 – 18л/ч безоловен бензин.

Това ще рече, че ако решите да изминете разстоянието от летище Долна баня до летище Приморско /02:15ч полет/ ще са ви достатъчни 50литра безоловен бензин А95. Rotax осигурява бърза доставка на резервни части на достъпни в сравнение с останалите компании цени.

  • Летателни характеристики

Самолетите на Tecnam са стабилни и търпят грешка в техниката на пилотиране.

Това е преимущество особено за пилотите, които все още нямат богат авиационен опит.

Доказателство за истинността на гореказаното е фактът, че в Организацията за обучение на Ратан, която вече повече от 10години обучава любители и професионални пилоти, се използват само самолети на Tecnam.

  • Доставка

При покупката на самолет обикновено има много неясни моменти за купувача.

Това е ролята на Ратан.

Ние ще Ви посъветваме, ще се свържем с производителя, ще уточним сроковете на доставка и плащания, ще Ви свържем с надеждна транспортна фирма, която да транспортира самолета или ще Ви го доставим в полет, ще Ви окажем пълно съдействие при регистрацията и получаването на летателна годност на самолета, ще направим с Вас първите полети за да се почувствате сигурни в самолета, ще се ангажираме с техническото обслужване и ще бъдем до Вас винаги, когато имате нужда.